image

ARICOMA Group förvärvar det svenska IT-konsultbolaget Stratiteq för att stärka närvaron i Skandinavien

ARICOMA Group tar ett nytt steg i sin internationella expansion genom att förvärva det svenska IT-företaget Stratiteq. ARICOMA Group, en buy-and-build-plattform inom IT-tjänster som ägs av KKCG, stärker med förvärvet sin position inte bara på de svenska och skandinaviska marknaderna utan även inom områdena data-drivna affärslösningar och strategisk konsultation. Stratiteq, med kontor i Malmö och Stockholm, tar med 100 nya medarbetare till ARICOMA Group.

I Stratiteq har vi hittat ett riktigt guldkorn, med fantastiska människor. Deras meriter är imponerande, med många innovativa projekt för både regionala och internationella företag som Haldex, Skånetrafiken, Securitas, och Vattenfall. De kan hela processen från start till mål; från avancerad mjukvaru-utveckling till innovativa strategier som transformerar hur företag kan operera i det digitala och data-drivna landskapet. De kommer att stärka vår grupp och vi kommer att accelerera deras tillväxt, en perfekt mix.” säger Ludovic Gaudé, Head of Custom Software Development Operations på ARICOMA Group.

 

Johan Ahlqvist, styrelseordförande, Stratiteq, fortsätter: Vi är mycket glada över att gå med i ARICOMA Group. För oss är det att ta ett naturligt nästa steg i berättelsen om Stratiteq, genom att skynda på den strategiska inriktning vi påbörjade 2020, samtidigt som vi respekterar de kärnvärden som Stratiteq grundades på för 17 år sedan. Vi ser fram emot att arbeta med företagen inom gruppen och skapa innovativa lösningar tillsammans.”

 

ARICOMA Group fokuserar på att bli en stark europeisk aktör inom områdena ICT och SW-lösningar. Enligt Michal Tománek, Investment Director på KKCG, är detta förvärv ännu ett steg närmare målet: ”Stratiteq kommer hjälpa oss att inte bara stärka vår profil i Skandinavien utan också att höja vår kapacitet inom det extremt attraktiva området digital transformation.”

 

All Stratiteqs verksamhet kommer att fortsätta oförändrad inom den närmaste framtiden. ARICOMA Group kommer att behålla det ledarskap och de kärnvärden som Stratiteq bygger på.

 

Frank Hennekens, VD på Stratiteq, säger: ”Vi har stora ambitioner och har hittills fokuserat 100% på att skapa vår egen tillväxt. Men när vi träffade personerna bakom ARICOMA Group kändes det helt rätt, inte minst kulturellt. Vi är säkra på att vår kompetens är ett naturligt komplement till ARICOMA Group och vi är exalterade över att bli en del av en konstellation som har både kunskapen och musklerna för att hjälpa oss växa som företag.”

 

Avtalet signerades i måndags, då en överenskommelse om försäljning av 100% av bolaget ingicks mellan ägarna till Stratiteq och representanter för ARICOMA Group. Transaktionen väntar nu på godkännande från respektive lands konkurrensmyndigheter och väntas gå igenom i början av oktober.

 

När affären går igenom kommer ARICOMA Group bestå av 9 företag, med en sammanlagd omsättning på mer än 340 miljoner euro och med en EBITDA (intjäning före ränta, skatter, avskrivningar och amorteringar) på nästan 37 miljoner euro. Gruppen kommer att ha över 3000 anställda.

 

Om Stratiteq

Stratiteq hjälper företag och organisationer att utveckla sina data-drivna förmågor, genom att leverera digitala lösningar och implementera strategier för smart beslutsfattande. Lösningarna gör det enklare att samla in, visualisera och analysera data – för att kunna fatta rätt beslut och uppnå önskvärda resultat. Specialområdena är kollektivtrafik, serviceföretag och tillverkningsindustri. Stratiteq grundades 2004 och har idag över 100 medarbetare med kontor i Malmö och Stockholm. 2020 uppgick omsättningen till 136 miljoner kronor. Några av kunderna är Haldex, Höganäs, Region Skåne, Securitas, Skånetrafiken och Vattenfall.

 

Om ARICOMA Group

ARICOMA Group är en ledande centraleuropeisk leverantör av IT-tjänster, med en betydande skandinavisk närvaro, en omsättning på 340 miljoner euro och med 3000 specialister som levererar tjänster till 200 kunder, på över 20 marknader, från sina fler än 15 Europa-baserade leveranscentrum. ARICOMAs fokus är att hjälpa kunder i både den privata och offentliga sektorn med att navigera sina ständigt föränderliga krav, risker och affärsmöjligheter. Genom sin portfölj av företag erbjuder gruppen end-to-end-lösningar inom digital transformation, som omfattar UX-design och konsultation, skräddarsydd utveckling av mjukvara, infrastruktur och operativ verksamhetsstyrning inom IT, molnlösningar och molnsäkerhet. Framstående bolag inom ARICOMA Group är bland andra det Sverige- och CEE-baserade Seavus som utvecklar skräddarsydd mjukvara, den Tjeckien- och Slovakien-baserade systemintegratören AUTOCONT, de två special-mjukvaruutvecklarna Cleverlance Enterprise Solutions och KOMIX, cyber-säkerhetsspecialisten AEC och det EU-baserade Tier 3-kapabla datacentret DataSpring.

 

Om KKCG Group

KKCG Group, ledd av Karel Komárek, en av Tjeckiens mest framgångsrika entreprenörer, är ett internationellt investmentbolag med ett sammanlagt värde av över 7 miljarder euro. KKCG Group har verksamhet i 36 länder jorden runt och dess viktigaste områden omfattar underhållningsindustrin, energiindustrin, IT-industrin och fastigheter. Gruppen äger aktier i många inhemska och internationella företag som SAZKA Group, ARICOMA Group, MND Group, KKCG Real Estate, US Methanol, riskkapitalfonden Springtide Ventures, med flera. KKCG investerar även i den amerikanska fonden Jazz Venture Partners, baserad i Silicon Valley. Denna fond fokuserar på investeringar i teknologi för att förbättra mänsklig prestanda, till exempel genom neurovetenskap.

 

 

Kontakt för media:

Dana Dvořáková 

Director of Corporate Communications

ARICOMA Group

T +420 225 010 399

M +420 602 372 834

E dana.dvorakova@kkcg.com

 

Charlotte Eivesteen

Head of Marketing

Stratiteq

M +46 (0)72 072 3356

E charlotte.eivesteen@stratiteq.com

 

Den här artikeln publicerades på stratiteq.com