image

ARICOMA Group förvärvar Musala Soft

Prag, Sofia, 3 augusti 2022 – ARICOMA Group och Musala Soft meddelar ett förvärv av Musala Soft. ARICOMA Group, en del av KKCG, är en snabbt växande tjänsteleverantör inom NextGen IT i Europa. Denna investering är ytterligare ett viktigt steg i ARICOMAs strategiska utveckling.

Med Musala Soft kommer ARICOMA Group att bestå av tio teknikföretag med en sammanlagd omsättning som överskrider 400 miljoner euro, en EBITDA på 39 miljoner euro och 4 000+ kunniga anställda.

"Med Musala ombord är vi på god väg att bli en ledare inom anpassad programvaruutveckling från sydöstra Europa. Musala är ett naturligt förvärv för Aricoma när vi siktar på att bli en ledare i Europa, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans. Dess innovativa kultur och fantastiska människor kommer att ytterligare stärka vår interna talang och marknadspotential. Ledningen har en historia av att få verksamheten att växa, med ett tillvägagångssätt som fokuserar på kunden och problemlösning. Vi tror att Musala kommer att frodas som en del av ARICOMA och att vi tillsammans avsevärt kommer att accelerera våra planer för långsiktig tillväxt och värdeskapande," säger Ludovic Gaudé, VD för ARICOMA Digital.

"Vi ser fram emot att gå in i ett nytt, snabbare kapitel av vår utveckling genom att gå samman med ARICOMA och KKCG. Synergin, med både överlappande och kompletterande kundbaser såväl som expertis, med ARICOMA ger oss självsäkerhet och bränsle inför den spännande resa vi har framför oss. Tillsammans kommer vi givetvis även bibehålla och utöka vårt engagemang för utveckling av IT-samfundet, affärsklimatet, IT-utbildningen, vetenskapen, innovationen och inspirationen av unga talanger," säger Elena Marinova, VD och styrelseordförande för Musala Soft.

"Jag är väldigt nöjd över att vi lyckats nå en överenskommelse med Musala. Det här är vårt andra förvärv i år, och det är i linje med vår strategi att göra ARICOMA till en betydande aktör i Europa. Musala har en spännande portfölj av kunder som kommer att stärka våra vertikaler inom telekom, finansbranschen och bilindustrin. IT-branschen fortsätter att växa och blir allt mer relevant även i dessa utmanande tider, och vi ser optimistiskt på branschens långsiktiga potential," tillade Michal Tománek, investeringschef på KKCG – investmentbolaget bakom ARICOMA Group.

Affären som skrivits under av Musala Softs och ARICOMA Groups ägare är för försäljningen av 100 procent av aktierna i företaget. Hela Musala Softs ledning kommer att stanna kvar på lång sikt och aktivt delta i att bygga ARICOMAs framtid. Transaktionen måste fortfarande godkännas av respektive anti-monopolmyndighet och väntas bli klar under årets fjärde kvartal.

CMS Cameron McKenna agerade juridisk rådgivare och Deepak Bhandari från Marylebone Capital Advisors Private Limited agerade finansrådgivare åt Musala Soft.

Om Musala

Musala Soft bygger framtida generationens programvaruprodukter och företagslösningar för inflytelserika organisationer i hela världen. Företaget leverera högpresterande tjänster inom programvaruteknik för AI, Big Data, IoT, analys, molnet och integrering. Musala Softs proffsteam täcker med hjälp av expertis och kreativitet alla delar av programvarans livscykel. Musala Softs kunder är utmanande, innovativa och trendsättande företag inom IT, telekom, finansbranschen och bilindustrin, och engagerar sig i stabilitet och tillväxt samtidigt som de vågar ta fram nyskapande idéer och bygga framtiden. Bland dem hittar vi IBM, SAP, VMware, Deutsche Telecom, A1, Generali, Canaccord, Experian, Procredit Bank, PTV Group, EDAG, Bosch, KPMG, PerkinElmer, Siemens Energy och Financial Times. Musala Soft grundades år 2000 och har sitt högkvarter i Bulgarien, med ett team på 750 anställda från fler än tio länder som arbetar från Bulgarien, Nordmakedonien, Egypten, Albanien och Kosovo. Musala Soft är en stolt vinnare av flera nationella och internationella utmärkelser och erkännanden inom talangutveckling, vetenskap och innovation, högkvalitativa programvarulösningar, ledarskap såväl som socialt ansvar.

Om ARICOMA Group

ARICOMA Group är en ledande, centraleuropeisk leverantör av IT-tjänster med en betydande närvaro i Skandinavien. De har levererat tjänster till 1 000+ kunder på 15 marknader från sina åtta Europabaserade leveranscenter. ARICOMAs fokus är att hjälpa kunder inom både den privata och offentliga sektorn att navigera bland ständigt föränderliga krav, risker och affärsmöjligheter. Via sina portföljföretag levererar de lösningar för digital omvandling från ände till ände, inklusive UX-design och konsultering, anpassad programvaruutveckling, IT-infrastruktur och IT-drift, molndrift och säkerhetstjänster för molnet. Framstående medlemmar av ARICOMA Group inkluderar den Sverige- och CEE-baserade utvecklaren av anpassad programvara, Seavus; den Sverigebaserade programvaruutvecklaren Stratiteq; den Tjeckien- och Slovakienbaserade systemintegreraren AUTOCONT; Cleverlance Enterprise Solutions och KOMIX, som utvecklar anpassad programvara; AEC, som är specialister inom cybersäkerhetstjänster; och CESEA, som är specialister inom statlig digital omvandling.

Om KKCG

KKCG, som drivs av Karel Komárek – en av de mest framgångsrika tjeckiska entreprenörerna – är ett internationellt investmentbolag med ett totalt värde på över nio miljarder euro. KKCG utvecklar sina affärsaktiviteter i 33 länder runt om i världen, och dess viktigaste fält inkluderar underhållningsindustrin, energiindustrin, IT-tekniker och fastigheter. Det är delägare i många ledande företag, inklusive Allwyn (lotterier och spel), ARICOMA Group (IT), MND Group (energi), KKCG Real Estate Group (fastigheter) och Springtide Ventures (riskkapitalfond med investeringar i europeiska och israeliska IT-uppstartsbolag).

Stiftelsen Karel Komárek Family Foundation stödjer en rad olika projekt, såsom byggandet av REACH – en ny byggnad i John F. Kennedy Center for the Performing Arts; stöd till det ukrainska folket direkt efter att kriget bröt ut och ukrainska flyktingar i Tjeckien; återställandet av södra Mähren, som skadades av en tornado under 2021; och många tjeckiska projekt med koppling till kulturarv, inklusive Dvořák Prague International Music Festival.

Kontakt för media:

Dana Dvořáková

Chef för företagskommunikation, KKCG

+420 225 010 399

+420 602 372 834

dana.dvorakova@kkcg.com

Marina Domazetovska

Global PR-chef, ARICOMA Digital

+389 2 3097 400

+389 71 229 112

marina.domazetovska@seavus.com

Stefka Ognyanova

Ledare för företagskommunikation, Musala Soft

+359 2 969 58 21

+359 887 377 007

stefka.ognyanova@musala.com