image

ARICOMA Group köper techbolaget Seavus

Prag, Stockholm, Skopje 2020-12-02: ARICOMA Group – en del av Karel Komáreks KKCG Group – presenterar nu nästa steg i företagets internationella expansion. ARICOMA Group kommer att förvärva teknikbolaget Seavus.

I och med detta förvärv når ARICOMA Group fler marknader i Europa och stärker sin position i USA. Samtidigt blir företagsgruppen en internationell aktör inom IT-industrin med sammanlagda intäkter på 300 miljoner EUR, ett resultat före räntor, skatter, avskrivningar och nedskrivningar (EBITDA) på över 23 miljoner EUR och mer än 2 800 anställda.

“Det här förvärvet följer KKCG Groups långsiktiga strategi inom informationsteknik. Ända sedan vi samlade de stora bolagen på den tjeckiska IT-marknaden och grundade ARICOMA Group har vi sagt att nästa steg blir en internationell expansion. Personligen känner jag stor tillfredsställelse att vi har lyckats genomföra den här affären i dessa utmanande tider” säger Michal Tománek, Technology Investment Director hos KKCG.

ARICOMA Group (samlingsdelen för IT-tjänster inom KKCG Group) fortsätter därmed att uppfylla sin ambition att bli en stor europeisk IT-tjänsteleverantör som enligt Tománek kommer att omfatta en grupp specialiserade företag som tillsammans erbjuder kunder ett sammansatt sortiment av digitala transformationstjänster.

“Med ett utbud fokuserat på IT-konsulttjänster, mjukvaruutveckling, implementering av mjukvarulösningar och produkter för underhåll och support, infrastrukturhantering, cybersäkerhet samt efterlevnadskontroll passar Seavus in perfekt i ARICOMA Groups portfolio” säger ARICOMA Groups CEO, Milan Sameš.

Sameš hänvisar till Seavus historia – bolaget grundades 1999 och har fortsatt utvecklas sedan dess. Det bästa tecknet på Seavus 800 medarbetares kvalitet är förmodligen att företaget levererar tjänster i flera länder i Europa, förutom kärnan i Skandinavien även Beneluxländerna, Schweiz och USA. Bland kunderna finns företag inom telekom (t.ex. Sunrise, Tele2, A1, och Globalstar), bank- och finanssektorn (Erste Bank, Banca Intesa och Marginalen Bank m.fl.) och teknikföretag som till exempel Bosch.

”Det vi har sett det här året – som har varit så fundamentalt påverkat av coronaviruspandemin – visar oss att företags digitala transformation sker ännu snabbare än förväntat. Vi ser en fantastisk möjlighet till ökad tillväxt och förvärvet av Seavus passar perfekt in i planen” säger Sameš.

Ett av ARICOMA Groups huvudmål är att stärka sin etablering på utländska marknader medan man fortsatt satsar på den mer dynamiska utvecklingen av egna mjukvarulösningar och relaterade tjänster.

“Vi tror starkt på att en kraftfull strategisk partner som ARICOMA-gruppen kommer att öka innovationstakten och ytterligare stärka vår förmåga att erbjuda högkvalitativa mjukvaruutvecklingstjänster och kommande generationer av lösningar för våra kunder världen över. Nu kommer vi att bli ännu mer motiverade att nå våra mål – expandera vår kundportfolio, vara en än mera pålitlig partner till våra kunder i deras digitaliseringsprocess och i och med det bli en av de ledande IT-leverantörerna i Europa. Seavus kommer att vara en viktig del av KKCGs framgångssaga” säger Igor Lestar, Chairman of the Board, Seavus Group.

I och med det här förvärvet kommer Seavus verksamhet och alla affärsinriktningar att inom den närmaste tiden fortsätta utan förändringar. ARICOMA Group har som mål att upprätthålla de värderingar som har gjort Seavus till en betrodd partner och tjänsteleverantör och en uppskattad arbetsgivare.

Rådgivare till Seavus var EYs Strategy and Transactions team i Stockholm. Teamet leddes av Mads Kunov och bistod med tjänster inom corporate finance och financial vendor assistance. Bird & Bird, ledda av Jan Byström i Stockholm, agerade sell sides international transaction legal counsel.

Seavus

Seavus är ett mjukvaruutvecklings- och konsultföretag med etablerade meriter inom leverans av koncernvida affärslösningar. Företaget har över 800 IT-experter över hela världen och erbjuder en palett av produkter och tjänster som framgångsrikt täcker den europeiska och amerikanska marknaden från flera kontor världen över. Företagets växande portfolio innehåller bland annat BSS/OSS, CRM, CEM, Business Intelligens-lösningar, ALM, inbäddade system, företags- och konsumentprodukter, mobil- och gaminglösningar, förvaltning och support samt skräddarsydd utveckling, konsulttjänster och tillhandahållande av resurser. Seavus portfolio innehåller över 4 000 kunder, bland dessa finns ledande telekomföretag och telefontillverkare, organisationer inom bank- och finansvärlden, hemelektronik, teknologi, utbildning, statliga verksamheter och hälso- och sjukvård mm. Idag har Seavus femton kontor i flera länder däribland Sverige, USA, Nordmakedonien, Belarus, Moldavien, Schweiz, Serbien och Bosnien-Hercegovina och ytterligare etableringar pågår.

ARICOMA Group

Det största ICT-konglomeratet i Republiken Tjeckien. Gruppen innehåller företagen AUTOCONT, Cleverlance, DataSpring, AEC, Cloud4com och Internet Projekt. Företagen i ARICOMA-gruppen tillhandahåller en hel portfolio inom tjänster från design av ICT-arkitektur, via infrastruktur- och molntjänster och implementation av företagslösningar till utveckling av egna heltäckande lösningar och outsourcing. Förra året nådde gruppens totala omsättning över 7 miljarder tjeckiska kronor.

Om KKCG

KKCG Group som grundades och leds av den framgångsrika tjeckiska entreprenören Karel Komárek är ett internationellt investeringsföretag som förvaltar mer än 6 miljarder EUR i bokförda tillgångar. KKCG har verksamhet i 19 länder och de strategiska områdena är gaming, olja och gas, teknologi och fastigheter. KKCG Group innehåller SAZKA Group, ARICOMA Group, MND Group, US Methanol och kapitalfonden Springtide Ventures med flera.

Mediakontakter:

Dana Dvořáková

Communications Director, KKCG a.s.

Vinohradská 230, Praha 10

+420 225 010 399

+420 602 372 834

dana.dvorakova@kkcg.com

Marina Domazetovska

Marketing Manager, Seavus Group

+3892 3097 400

+38971 229 112

marina.domazetovska@seavus.com