image

Automatisk summering av mötesanteckningar

Emilio Marinone har gjort sitt examensarbete hos oss på Seavus i Stockholm under våren. Hans examensarbete har varit att studera automatisk summering av mötesanteckningar.
I nedan intervju får ni lära känna honom lite bättre.

Hur kom du i kontakt med Seavus?

Förra hösten letade jag efter ett medelstort bolag att föreslå min idé om vad jag ville skriva mitt examensarbete om då jag deltog på Armadan som arrangeras av KTH. Armadan är en av de största konferenserna för studenter inom Norden. Mitt mål var att skriva en uppsats vid ett företag som kunde hjälpa mig att inte enbart förbättra mina tekniska kunskaper men också lära mig mer om företagande, tekniska trender och marknad.  Seavus var exakt det jag letade efter och trots andra erbjudanden var detta alltid mitt första val.

Vilken utbildning går du?
Efter min examen vid Vetenskapliga gymnasiet i min hemstad Vercelli (Italien) flyttade jag till Milano där jag fick min kandidatexamen inom ”Automation Engineering”.  Jag insåg snart att Italien inte var det bästa landet för min karriär, och jag sökte därför en magisterexamen på KTH i Stockholm inom system, kontroll och robotik. Jag flyttade hit i augusti 2016.

Beskriv kortfattad vad ditt arbete handlar om?
Ansvarig för R&D på Seavus i Stockholm läste mitt uppsatsförslag men eftersom det inte var relaterat till deras kärnverksamhet blev jag erbjuden att undersöka samt föreslå en lösning för att skapa en automatisk mötessammanfattning från fullständiga mötesanteckningar. Vissa forskare har fokuserat på detta problem under de senaste två decennierna, så jag behövde inte börja från början. Jag har försökt kombinera olika metoder för att förbättra den nuvarande tekniken, och förhoppningsvis kommer utvärderingen att bekräfta min förväntan.

Vad var din största utmaning med projektet?
Den lilla mängd data som fanns tillgängligt har gjort att jag har valt att använda ett ”unsupervised” ramverk till examensjobbet. Kodningsdelen i projektet var tidskrävande och har tagit mer än hälften av den tid som hela projektet skulle ta.

Vad har du för planer inför framtiden?

I det korta perspektivet vill jag jobba på Seavus med att förbättra lösningen och anpassa den efter vad kunderna behöver/vill ha. Stockholm kommer troligtvis bli mitt hem för många år framöver och jag drömmer om att kanske gå från mjukvaruutveckling till en mer teknisk chefsposition.

Reijo, Silander, ansvarig för R&D på Seavus i Stockholm, kan du berätta mer kring behovet av denna lösning?

Emilio har utfört sitt examensjobb på en del av ett större koncept kring en ny teknologi att effektivisera förändringsresor. I samband med förändringar, särskilt nu när disruptiva teknologier tar marknad, är informationsbehovet monumentalt kring att fånga idéer, ta fram tillämpningar, erfarenhetsutbyte, lärande och förbättringar. Fungerar det då med nuvarande metoder att generera och dela information, där bl.a. information förpassas ner genom chefsled? Knappast.

 

Namn: Emilio Marinone

År: 1994

Intressen: Fotboll har alltid varit min stora passion i livet samt politik (lokalt och internationellt) och vetenskap. 

Övrig kuriösa: Att titta på dokumentärer om astrofysik är för mig en mycket avslappnande aktivitet.

 

Är du intresserad av att göra examensarbete hos Seavus, hör av dig till Reijo Silander, ansvarig för R&D Seavus Stockholm, reijo.silander@seavus.com eller på telefon. 0733-72 83 08.