image

INTERNET OF THINGS (IOT) OCH SÄKERHET I INBYGGDA SYSTEM!

Eftersom fler och fler produkter och enheter blir uppkopplade så blir informationssäkerheten en allt mer viktig aspekt. De flesta IoT enheter idag är kapabla att samla in och få personuppgifter om oss och därför blir det blir mer och mer viktigt att utforma en enhet som kommer att vara motståndskraftig mot angrepp av hackare samt skyddar informationen från okontrollerad exponering.

Torsdagen den 23 mars kl. 17:30 kommer Blagoj Kupev, expert på inbyggda system och informationssäkerhet, att föreläsa om grunderna i de säkerhetsmekanismer som används i moderna inbäddade enheter/system samt hur man använder dem på rätt sätt. Han kommer också att berätta om vår säkerhetsstrategi för att skapa IoT enheter som utnyttjar HW och SW moduler för att ge säkra enheter som skyddar vår data från exponering och installation av skadliga program som gör det möjligt för obehörig användning av våra enheter.

Föreläsare
Blagoj Kupev är en entusiast inom “Embedded system”/inbyggda system med mer än 15 års erfarenhet av att designa system med diverse teknologiska domäner. Han har arbetat med stora företag och viktiga aktörer inom mobil teknik. Genom hans engagemang inom design och utveckling av inbyggda lösningar, har han fokuserat på digital säkerhet och att skapa säkra och robusta system för installation av programvara från tillförlitliga källor. Förutom dessa intresseområden, omfattar hans expertis också sk. ”säker uppstart” av inbäddade enheter som är en av de mest viktigaste funktionerna när det gäller skapandet av säkra system.

Program

17.30-17.45 – Mingel och hälsa välkommen

17.45-18.30 – Föreläsning

18.30-19.00 – Paus med något lätt att äta.

19.00-……… – Diskussion och fortsatt mingel.

(Presentationen hålls på engelska).
Detta är en föreläsning du inte vill missa!

För anmälan: http://foocafe.org/malmoe/events/1399-iot-security-on-system-level

Tid och plats: Torsdagen den 23 mars från kl. 17:30.
Foo Café, Stora Varvsgatan 6a, 211 19 Malmö.

Varmt välkomna!